Rejtő Legendárium

Állítólag. Ezt az egy szót jobb már a legelején papírra vetni, ha valaki Rejtő Jenő életéről próbál leírni valamit. Kevés titokzatosabb alakja van a magyar irodalomnak, főleg olyan, aki már több mint hetven éve képes megnevettetni az olvasók egymást követő generációit. Rejtő életét a tények és adatok helyett legendák és anekdoták színpompás mozaikja rajzolja ki a múlt ködéből, emlékét az irodalomtörténészek helyett az olvasók rajongása tartja életben. A Láthatatlan Légiós című gyűjteményben az általuk elevenen tartott legendákból kovácsoltunk össze egy csokorra valót, kiegészítve őket azzal a kevés életrajzi adattal, amire kétség nélkül rá lehet sütni a hiteleség bélyegét.

Rejtő (Reich) Jenő

Budapest 1905. március 29. – Jevdakovo 1943. január 1. Író-forgatókönyvíró, színházi és kabarészerző, műfordító, bokszoló és világutazó. A magyar irodalom egyik legszórakoztatóbb szerzője, aki tizennégy karátos humorával örökre beírta magát az olvasók kedvencei közé.

Boruzs Gergely Gábor

Tatabányán született 1977-ben, azóta is ott él és dolgozik. Közel tíz éve jelennek meg írásai, leginkább a spekulatív irodalom, kiemelten a fantasy témakörében. Első regénye az Ifini éjszakák 2010-ben jelent meg, amit két további kötet, és tucatnyi hosszabb-rövidebb novella követett. 2011-től a forgatókönyvírás felé fordult, filmek és képregények szövegkönyvein dolgozik, magyar és külföldi projekteken.

Pozsgay Gyula

Tatabányán született 1973-ban, építész és közgazdász, gyermekkora óta fest, alkot és tervez. A hazai fantasy és sci-fi stílus képi világának elismert alakja. Képregények rajzolásával viszonylag rövid ideje foglalkozik, ám más területeken szerzett tapasztalatait itt is kiválóan tudja kamatoztatni.

Ha kérdésed van

KERESS MINKET AZ

INFO@REJTOLEGENDARIUM.HU

CÍMEN